У Партії регіонів придумали, як залишити Кличка без голосів

Понеділок, 26 березня 2012, 09:37

Партії регіонів вигідно провести вибори мера Києва влітку, оскільки основний електорат потенційного переможця Віталія Кличка - молодь, виїде на канікули.

Про такий розрахунок Партії регіонів пише Комерсант-Україна з посиланням на джерела.

Найбільші шанси стати мером Києва зараз мають лідер опозиційної партії УДАР Віталій Кличко і кандидат від Партії регіонів, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

Співрозмовник видання в адміністрації президента розповів, що, згідно з соціологічними опитуваннями, на які орієнтуються в АП, рейтинг Кличка зараз становить 27,1%, а Попова - 23%.

"Цей розрив усувається швидко, якщо подивитися, хто є електоральним ядром кандидатів: Кличка підтримує молодь, а Попова - пенсіонери. Улітку, під час канікул, молоді в Києві буде небагато", - повідомив співрозмовник в Партії регіонів.

"На користь Попова працює й те, що в рядах опозиції як і раніше немає єдності. Арсеній Яценюк ("Фронт змін") підтримує Віталія Кличка, а "Батьківщина" вимагає від нього підтримати кандидатуру секретаря Київради, що буде запропонована ними в новому скликанні, погрожуючи в противному випадку висунути на посаду мера свого претендента, наприклад, Олександру Кужель", - відзначив він.

В адміністрації президента впевнені, що навіть у випадку перемоги на виборах, Віталій Кличко не зможе займатися вирішенням столичних проблем.

"Якщо Кличко переможе, то й мови не буде про якесь розширення повноважень мера столиці. Тоді як у випадку перемоги Попова ми можемо піти на об'єднання посад мера й глави Київської міської держадміністрації", - сказав співрозмовник.

"В іншому випадку Попов буде працювати з Кличком так само, як зараз із Черновецьким. При нинішніх повноваженнях посада мера Києва — пустушка. Він тільки проводить сесії раз на місяць і підписує бюджет",— запевняє джерело в Партії регіонів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування