У Януковича усе ще чекають опозиціонерів у Конституційній асамблеї

Понеділок, 26 березня 2012, 14:31

В Адміністрації президента сподіваються, що формування персонального складу Конституційної асамблеї відбудеться у квітні.

Про це сказала радник президента - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АП Марина Ставнійчук на прес-конференції в понеділок у Києві.

"Сподіваюся, що ми матимемо можливість у квітні розглядати питання видання президентом України указу про формування персонального складу Конституційної асамблеї, а також затвердження положення про Конституційну асамблею", - цитує її "Інтерфакс-Україна".

Радник зазначила, що робота зі внесення кандидатур на представництво в Конституційну асамблею зараз ведеться дуже активно. Цього тижня вже будуть сформовані кандидатури на представництво від Національної академії наук України й національних академічних інститутів.

Відносно політичної частини Конституційної асамблеї, Ставнійчук повідомила, що на сьогодні свої кандидатури внесли парламентські фракції "Народна партія України", Компартії України, Партії регіонів, а також група "Реформи заради майбутнього".

Радник президента висловила сподівання, що інші фракції також внесуть свої пропозиції. Водночас, вона нагадала, що фракція "БЮТ-Батьківщина" у парламенті повідомила про те, що не збирається нікого делегувати у Конституційну асамблею.

Ставнійчук повідомила, що свої кандидатури внесли такі партії, як Соціалістична партія України, "Єдиний центр".

В Адміністрації президента також очікують пропозицій від партій "УДАР" Віталія Кличка, "Свобода" і "Фронт змін".

За її словами, громадський сектор також дуже активно використовує можливість бути представленим у складі Конституційної асамблеї.

Як відомо, президент Віктор Янукович своїм указом від 21 лютого 2011 року підтримав ініціативу першого президента України Леоніда Кравчука щодо створення Конституційної асамблеї для підготовки змін до Конституції України.

Указом від 25 січня 2012 року він визначив дату, до якої можна подавати пропозиції щодо складу Конституційної асамблеї, – 16 квітня 2012 року.

30 січня лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявив, що Комітет опору диктатурі (КОД) прийняв рішення не брати участі в роботі Конституційної асамблеї, ініційованої Януковичем.

Також у партії "УДАР" Віталія Кличка заявили про приєднання до опозиційних сил, які відмовилися брати участь у роботі Конституційної асамблеї.

У КОД входять партії "Батьківщина", Європейська партія, "За Україну!", "Народна самооборона", "Наша Україна", "Фронт змін". ВО "Свобода", Народний Рух України, партія "Реформи й порядок", Партія захисників вітчизни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...