Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські лідери соромилися анонсувати зустріч із Януковичем?

Вівторок, 27 березня 2012, 08:30

Лідери Європейського союзу висловили бажання зустрітися із президентом Віктором Януковичем у Сеулі, однак просили не анонсувати ці переговори.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

У ході підготовки до зустрічі Брюссель вимагав, щоб Україна не анонсувала переговори з європейськими чиновниками - планувалося провести їх непублічно.

Ці плани порушив депутат Європарламенту Марек Сівець (група соціал-демократів, Польща), який розкрив домовленості.

"Минулого тижня Баррозу сказав мені, що з нагоди саміту з ядерної безпеки в Сеулі він зустрінеться із президентом Януковичем",— повідомив депутат 20 березня у своєму блозі. 

Незважаючи на невдоволення Брюсселя, зустріч з керівництвом ЄС не стали скасовувати, хоча до останнього моменту питання про її проведення залишалося в підвішеному стані. 

"Принципово підтверджені зустрічі із президентом Євросоюзу Германом ван Ромпеєм і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу",- заявив посол України в Республіці Корея Василь Мармазов.

Відомо, що головною темою зустрічі стане неприємне для України питання проблем з демократією.

"Баррозу скаже йому (Януковичу), що до жовтневих виборів в Україні немає можливості підписати або ратифікувати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Юлія Тимошенко усе ще у в'язниці, і ЄС обмежив до мінімуму контакт зі своїм східним сусідом",— стверджує Сівець. 

У той же час американська сторона до останнього моменту не погоджувала зустріч із президентом Бараком Обамою. Про те, що зустріч відбудеться, у вівторок вранці повідомила прес-служба.

В коментарі виданню співрозмовник в АП повідомив, що "Білий дім передав нам свої пропозиції про формат зустрічі. Це не будуть стандартні двосторонні переговори, але зустріч відбудеться в тому або іншому вигляді".

Між тим видання нагадує, що на генасамблеї ООН у Нью-Йорку прес-служба українського президента поширювала прес-реліз про те, що він обговорив з Обамою актуальні питання двосторонніх відносин, хоча фактично їхня зустріч у коридорі будівлі ООН звелася до рукостискання й обміну декількома фразами. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...