Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВРЮ взялась за суддів, які відпустили депутата-вбивцю

Вівторок, 27 березня 2012, 11:07

Вища рада юстиції перевірить дії суддів, які за вбивство умовно засудили екс-депутата Софіївського району Дніпропетровської області Олександра Тарана.

Відповідне доручення дав голова ВРЮ Володимир Колесниченко у відповідь на звернення депутата Дмитра Шпенова, повідомляє прес-служба установи.

У депутатському зверненні йшлося, що судді Довгинцівського райсуду Кривого Рогу Надія Прудник, Андрій Козак та Наталя Середня порушили присягу під час винесення вироку колишньому депутату райради.

Як відомо, екс-депутату інкримінувалися статті "вбивство", "хуліганство" і "необережне поводження зі зброєю".

Злочин стався в липні 2010 року. За словами самого депутата під час слідчого експерименту, конфлікт виник на ставку, де "прості смертні не мають права купатися поряд з чиновниками".

Депутат схопив автомат і розстріляв 25-річного чоловіка на очах у дружини і сина.

Чоловік загинув на місці, депутат зник і зліг у лікарню. Зброю народний обранець заховав, згодом сам показав куди.

Під час суду розстріл людини серед білого дня народний обранець назвав самообороною.

23 червня 2011 року вироком Криворізького райсуду Дніпропетровської області Тарана було засуджено до 14 років позбавлення волі за навмисне вбивство із хуліганських мотивів.

Втім, Довгинцівським райсудом Кривого Рогу, який розглядав апеляцію у справі, підсудного було засуджено на два роки умовно за вбивство з перевищенням меж необхідної оборони.

Екс-депутата відпустили прямо з зали суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування