Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За розклеювання "антипрезидентських" листівок у Донецьку затримали молодь

Вівторок, 27 березня 2012, 15:59

У Донецьку трьох учасників всеукраїнської акції "Міліція – досить клеїти молодь!" затримали правоохоронці.

Про це "Українській правді" повідомив один із затриманих Дмитро Дядик.

За його словами, до учасників акції підійшли співробітники правоохоронних органів, які попросили їх пройти у відділок для з'ясування обставин.

"Нас вже доставили у Ворошилівський райвідділ міліції до з'ясування обставин. Нам інкримінують порушення порядку проведення мирних зібрань", - сказав він.

Водночас, Дядик заявляє, що заявку на проведення акції організатори подали за дві години до її початку.

"Ми мали розклеїли ті ж самі листівки, за поширення яких переслідують херсонських студентів", - сказав активіст.

Аналогічні акції пройшли ще в 18 областях України.

За розклеювання таких листівок затримано молодь

Водночас, за словами чергового райвідділку, активісти не є затриманими, а добровільно прибули до райвідділка для встановлення особи та дачі пояснень.

Вони не мають статусу затриманих та впродовж трьох годин мають бути звільнені.

Станом на 17:30 по затриманих у Донецьку складають протокол за дрібне хуліганство (нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян).

Близько 18:00 затриманих відпустили. Протокол по 173 статті складено, активісти підписали його, зазначивши, що не згодні з ним.

"В журналі реєстрації було спочатку написано слово "доставлені", а потім його закреслили, і що там написано, неможливо прочитати", - сказав Дядик.

Як відомо, в березні за розклеювання "антипрезидентських" листівок в Херсоні наряд міліції затримав двох студентів четвертого і п'ятого курсу місцевого вузу.

Дніпровський райвідділ міліції Херсона порушив проти студентів кримінальну справу за частиною 2 статті 296 КК України (групове хуліганство), і тепер їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування