Справу проти Тимошенко щодо ЄЕСУ відправлять прокурору

Середа, 28 березня 2012, 15:15

Справу проти Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" направлять прокурору Харківської області для затвердження та скерування до суду.

Про це у середу повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У СБУ нагадують, що 28 березня на виконання рішення Київського райсуду Харкова слідчий відділ УСБУ в Харківській області завершив ознайомлення Тимошенко та її захисників з матеріалами кримінальної справи № 2310, яка стосується ЄЕСУ.

Далі цю справу з обвинувачувальним висновком "після розгляду клопотань захисту буде направлено прокурору Харківської області для затвердження та скерування до суду", інформує служба.

Тимошенко обвинувачується в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном - державними коштами, шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки.

"Загальна сума завданих державі збитків незаконними діями Тимошенко, відповідно до матеріалів кримінальної справи, становить кілька десятків мільйонів гривень. Вчиненню зазначених дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ у сумі понад 160 млн. доларів", - зазначає СБУ.

Крім того, Тимошенко обвинувачується в тому, що "будучи президентом і фактичним власником корпорації ЄЕСУ за попередньою змовою з колишнім прем’єр-міністром П. Лазаренком вчинила замах на розтрату коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах, шляхом покладення на КМУ зобов’язань корпорації "ЄЕСУ" перед Міністерством оборони РФ на суму 405,5 млн. доларів США та організувала ухилення від сплати податків на суму майже 10,7 млн. грн.".

За цими фактами розслідування кримінальної справи триває, зазначає СБУ.

Раніше у середу захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що двоє нових захисників екс-прем’єрки – Євгенія Тимошенко та Олександр Плахотнюк – не встигли ознайомитися з матеріалами справи щодо ЄЕСУ в установлений судом термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування