Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Охоронці "Нафтогазу" погрожували відвідувачам

Середа, 28 березня 2012, 20:31

У приміщенні НАК "Нафтогаз Україна" стався інцидент між охоронями компанії та представниками партії "Демократичний альянс".

28 березня глава партії Василь Гацько та його заступник Віктор Андрусів відвідали "Нафтогаз" з наміром отримати План тендерних закупівель та інші документи, повідомляє офіційний сайт "Демократичного альянсу".

Активісти намагалися отримати план, який в порушення закону "Про доступ до публічної інформації" не був наданий на запит відправлений ще в середині лютого.

З метою представлення доказів у суді, керівники партії вели відеозйомку своїх дій.

В той час як Гацько та Андрусів чекали на відповідь від приймальні глави НАК Євгена Бакуліна, до них спустився невідомий чоловік, який "в грубій формі відмовився представитись і наказав припинити відеозйомку".

"Він вимагав від охорони силою завести представників партії в НАК для розмови з ним, у зв’язку з чим демальянсівці викликали міліцію", - зазначається в повідомленні.

"Після приїзду представників міліції ситуація змінилась, чоловік вирішив нарешті представитись і запропонував перейти до зали засідань. Ним виявився заступник директора департаменту Михайлюк Валерій Васильович", - заявили в партії.

"Посилаючись на свій вік, службу в армії та життєвий досвід він тривалий час пояснював нам, чому на НАК не поширюється закон "Про доступ до публічної інформації", і чому нам не будуть надавати план державних закупівель", - зазначив Гацько.

З середини лютого "Демократичний Альянс" веде переписку з НАК Нафтогаз щодо отримання публічної інформації про державні закупівлі підприємства.

За півтори місяці "Нафтогаз" встиг написати відписку, а "ДемАльянс" у відповідь - подати позов до суду.

26 березня "ДемАльянс" знову звернувся до "Нафтогазу" з вимогою у дводенний термін надати інформацію.

Партія наголошує, що у випадку ненадання "Нафтогазом" запитуваної інформації у зазначений термін, партія обіцяє вдатись до безстрокових акцій протесту під стінами головного офісу держпідприємства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...