Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Землю для дипломатів віддали приватникам під забудову

Четвер, 29 березня 2012, 08:31

Прокуратура намагається повернути  Гендирекції з обслуговування іноземних представництв землю, яку Київрада передала приватним фірмам.

Про це пише газета Сегодня.

Так, прокуратура порушила кримінальну справу проти одного із чиновників і подала до суду позови про скасування рішень Київради про передачу приватникам приміщень і землі, які були в управлінні ГДІП.

Так, були віддані майже 90 га біля затоки "Верблюжої", ділянки на Трухановому острові, санаторії в Ялті, Трускавці, ділянки й будинки на вулицях Аніщенка, Стрітенській, Обсерваторній, Софіївській, квартири на Гоголівській, Тарасівській, Маяковського, Федорова.

Все це значилося в активах ГДІП. Біля "Верблюжого" на Богатирській зараз кипить будівництво. Тут збиралися побудувати гольф-клуб і яхт-клуб, кінну базу для дипломатів.

"Ні, тут будуються таун-хауси й котеджі по $2,2-3,2 тис. за кв. м, але не для дипломатів. Усі можуть купити. Землю доведеться приватизувати самим, але ми допоможемо", - пообіцяла фіндиректор компанії-забудовника Інна Василівна, якій видання представилося покупцями.

У мерії про це відомо не було. "Земля належить ГДІП, а що там будують котеджі, я перший раз чую! Будемо з'ясовувати", — сказав заступник глави КМДА Михайло Кучук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...