Захист: СБУ не мав права передавати справи Тимошенко в прокуратуру

Четвер, 29 березня 2012, 08:56

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що СБУ не має законних підстав передавати матеріали кримінальної справи по ЄССУ в прокуратуру.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, передає Ліга.

"Згідно з рішенням Київського райсуду Харкова, тільки захисники Власенко й Кожем'якін були обмежені в строках на ознайомлення. У справі є ще два захисники - це Євгенія Тимошенко й Олександр Плахотнюк, яких ніякий суд ні в чому не обмежував", - заявив він.

"Тому СБУ не має законних підстав передавати матеріали в обласну прокуратуру для затвердження обвинувального висновку", - підкреслив він.

"Насправді нам не надали достатньо часу, ми захищали й відстоювали свою позицію на ознайомлення в Апеляційному суді Харківської області, ми математично показали, що для ознайомлення зі справою у встановлений строк, нам треба читати справу 27,5 годин на день. Але суд це не цікавило", - додав адвокат.

Нагадаємо, 28 березня, слідчий відділ управління СБУ в Харківській області завершив ознайомлення  Тимошенко і її захисників з матеріалами кримінальної справи N2310.

Тим самим СБУ виконала рішення Київського райсуду Харкова про обмеження строків на ознайомлення справи.

Протягом найближчих п'яти днів справа екс-прем'єра по ЄЕСУ буде передана до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування