Європа підтвердить євроідентічность України?

Четвер, 29 березня 2012, 20:02

В тексті Угоди про асоціацію Україна та ЄС будуть міститися положення про європейську ідентичності країни.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело напередодні парафування документу, яке відбудеться в п'ятницю в Брюсселі.

Співрозмовник агентства відмовився процитувати конкретне формулювання, яке закладене в тексті, пославшись на те, що документ ще не знаходиться в стадії публікації.

"Відносно європейської перспективи - ми ще не перебуваємо на стадії публікації тексту Угоди, бо він ще не зовсім готовий, але є ряд положень, які чітко демонструють підтримку ЄС європейського вибору України та визнання української приналежності європейським цінностям і європейській ідентичності", - окреслило джерело зміст преамбули Угоди.

Видання відзначає, що парафування угоди про асоціацію України та ЄС розпочнеться о 14.00 в п'ятницю і займе 3 години.

Він також розповів, з боку ЄС політичну частину Угоди про асоціацію парафує глава переговорної делегації, виконавчий директор Еврослужби зовнішньої діяльності з питань Росії, Східного партнерства та Західних Балкан Мирослав Лайчак, а по частині про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі - заступник гендиректора Гендиректорату з питань торгівлі Петер Балаш.

З українського боку, за даними джерела, політичну частину Угоди про асоціацію буде підписувати глава переговорної делегації, заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін, а економічну - по зоні вільної торгівлі - заступник міністра економіки Валерій П'ятницький.

"Кімната зарезервована на 3 години. Вони всі четверо сядуть і підпишуть документ", - описав процедуру парафування співрозмовник агентства.

Джерело підкреслило, що парафування є "технічним процесом".

Разом з тим, за його словами, для Брюсселя "завтрашній акт буде формальним завершенням багаторічного важкого технічного процесу, який було розпочато в березні 2007 і буде закінчений завтра".

"І коли Угода буде ратифікована і імплементована, вона замінить існуючу Угоду про партнерство і співробітництво", - додав європейський дипломат.

Очікується, що після парафування буде поширено спільну заяву. Загалом має бути підписано 600 сторінок Угоди про асоціацію (політична частина) і 1100 сторінок Угоди про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування