Росія залишилася незадоволена тим, як в Україні роблять сир

Четвер, 29 березня 2012, 23:08

Фахівці Росспоживнагляду знайшли порушення при перевірці українського заводу "Гадячсир", який збирається поставляти сирну продукцію в Росію.

Про це йдеться в повідомленні Росспоживнагляду, яке цитує "Інтерфакс-Україна".

"Виробництво сиру, що поставляється на територію Російської Федерації, проводиться з порушеннями технологічного процесу на ділянках його дозрівання, упаковки, а також доставки компонентів для його виробництва", - відзначили в службі.

"Технологічні параметри по виробництву сиру не відповідають вимогам російського законодавства", - заявили в Росспоживнагляді.

Комісія Росспоживнагляду працювала на підприємстві "Гадячсир" з 27 по 28 березня.

"Так, наприклад, сир напівтвердий сичужний "Російський", що виробляється на підприємстві, не відповідає російським вимогам за формою, розмірами, масі та органолептичними показниками. Технологія виробництва зазначеного сиру також порушується за тривалістю обсушки, температурним режимам і термінів проведення дозрівання", - повідомили в санітарній службі Росії.

"Наприклад, термін дозрівання сирів замість належних 60 діб замінений на 20-30 діб. При самопресуванні і пресуванні сирів змінені параметри температури повітря (25 °С проти 20 °С), змінена технологія обсушки сиру за тривалістю, температурі в приміщеннях в бік підвищення до 25 -27 °С проти 8-12 °С, по термінах обсушки з 1-5 доби до 4-5 хвилин і т.д.", - заявили в Росспоживнагляді.

"В процесі перевірки також виявлено, що крім виробництва сиру підприємством виробляються сирні продукти і спреди, технологія яких передбачає використання тропічних олій", - повідомили у відомстві.

"Незважаючи на вимоги комісії про подання технічних документів на сирні продукти і спреди, технічна документація на їх виробництво представлена ​​не була, при цьому була спроба приховати зазначені факти. Крім того, на підприємстві встановлені суттєві порушення санітарно-технічного стану та виробничого контролю технології виготовлення продукції", - відзначили в Росспоживнагляді.

У відомстві також повідомили, що проінформували керівництво підприємства про виявлені порушення.

"Запропоновано розробити план заходів щодо усунення зазначених недоліків та подати до Росспоживнагляду", - сказали в російській санітарній службі.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

У четвер перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий заявив, що фахівці Росспоживнагляду під час перевірки підприємства ТОВ "Гадячсир" не виявили жодних технологічних порушень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...