У Азарова ще не знають, чи крали у них картини

Четвер, 29 березня 2012, 22:55

Інформація про крадіжку картин художника Миколи Глущенка з Секретаріату Кабінету Міністрів поки не підтверджена.

Про це у четвер заявляє прес-служба Кабміну, коментуючи інформацію про підроблені картини, які виставлені в приміщенні уряду.

"У адмінбудівлі Кабміну художні твори Національного художнього музею України експонуються з 29 серпня 2001 року. В момент передачі витворів мистецтв до приміщень Будинку Уряду експертиза щодо оригінальності цих робіт не проводилася", - уточнили у відомстві.

У листопаді 2011 року в Секретаріаті КМУ була проведена звірка по збереженню художніх творів, котрі перебувають в приміщені Кабміну.

"Працівники Національного художнього музею, які проводили перевірку, висловили сумнів щодо відповідності картин "Село біля річки" та "Дніпровські далі" Миколи Глущенка оригіналу", - підтвердили в прес-службі.

З метою з’ясування питання автентичності цих художніх творів, керівництво Секретаріату Кабміну 23 січня 2012 року звернулося до Міністерства культури з проханням сприяти проведенню незалежної фахової експертизи зазначених картин та надати висновок щодо їх авторства.  

Листом від 20 лютого 2012 року Міністерство культури запропонувало кандидатури фахівців, що мають право проводити відповідні експертизи та надавати висновки.

"На теперішній час всі запропоновані експерти підтвердили згоду на участь у комплексній перевірці автентичності картин, які експонуються в приміщені Будинку Уряду, та видано наказ щодо проведення досліджень. Після завершення проведення експертизи прийнято рішення всі художні твори передати назад до вітчизняних музеїв", - уточнили в Кабміні.

"Якщо отриманий висновок не підтвердить оригінальність зазначених робіт Миколи Глущенка, керівництво Секретаріату КМУ передасть результати експертизи в правоохоронні органи для проведення перевірки", - запевнили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...