Кузьмін не виключає, що Тимошенко лікуватимуть у Німеччині

П'ятниця, 30 березня 2012, 19:24

Влада в Україні вивчає можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Німеччині.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін під час візиту до Берліна, повідомляє "Укрінформ".

"Українська влада готова розглянути питання лікування Тимошенко в Німеччині. Сьогодні вивчається така можливість. Ми готові до конструктивного діалогу і пошуку компромісу", - сказав він.

Водночас заступник генпрокурора закликав не вдаватися до політики "подвійних стандартів" у питанні про лікування Тимошенко.

"Якщо ми говоримо про відсутність подвійних стандартів, то ми маємо говорити чесно: з таким захворюванням, як у Тимошенко, у нас ще багато ув'язнених. Чи немає тут вибіркового підходу? Тобто, для олігарха Тимошенко - краща клініка Німеччини, а для бідних українських засуджених - лікування в колонії. Це справедливо?", - наголосив Кузьмін.

За його словами, захворювання, на яке скаржиться Тимошенко, у Качанівській виправній колонії мають близько 150 ув'язнених, і деякі з них звертаються із запитанням, чи можуть вони разом з Тимошенко поїхати лікуватися до Німеччини.

"Якщо німецька клініка готова прийняти усіх українських ув'язнених на лікування, то ситуація вирішиться сама собою", - додав Кузьмін.

Він запевнив, що Тимошенко не змушуватимуть брати участь у нових судових засіданнях, якщо цього не дозволятиме стан її здоров'я.

"Якщо вона хворіє, то до суду її возити ніхто не буде, вона лікуватиметься, може, навіть за межами Качанівської колонії", - сказав він.

Як відомо, лікарі берлінської клініки Charite, які оглянули Тимошенко в колонії, наполягають на негайному лікуванні пацієнтки за межами виправного закладу.

За даними Державної пенітенціарної служби, Тимошенко відмовляється від лікування в українських медичних установах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування