Міліція каже, що забрала палатки активістів як доказ

П'ятниця, 30 березня 2012, 21:24

Співробітники підрозділу "Беркут" забезпечували охорону громадського порядку біля "Нафтогазу", завадивши мітингувальникам встановити палатки.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба столичної міліції.

"30 березня 2012 року о 12 годині за адресою вул. Б.Хмельницького, 6 представники однієї з політичних партій провели акцію біля НАК "Нафтогаз-Україна" з вимогою оприлюдни витрати компанії та плани тендерних закупівель. Про наміри проведення заходів організатори напередодні повідомили КМДА", - йдеться в повідомленні.

"Працівники київської міліції забезпечили охорону громадського порядку під час акції та вжили всіх заходів щодо попередження правопорушень", - запевнили в міліції.

"Під час акції окремі учасники вдалися до спроби встановити кілька наметів біля будівлі. Правоохоронці неодноразово попереджали мітингувальників, що їхні дії є протиправними. Присутнім було роз’яснено, що відповідно до вимог правил благоустрою Києва на місцях проведення масових акцій забороняється самовільне встановлення тимчасових споруд, малих архітектурних форм (кіосків, лотків, навісів, наметів тощо)", - уточнили в міліції.

"Правовою підставою їх розміщення є відповідний дозвіл Головного управління контролю за благоустроєм КМДА. У зв’язку з тим, що в організаторів акції таких дозволів не було, працівники міліції перешкодили встановленню наметів", - заявили в управлінні.

Відносно організатора цієї акції представниками благоустрою та правоохоронцями було складено два адміністративні протоколи.

"Намети вилучено, як речовий доказ. Жодного учасника мітингу не затримано", - підсумували в міліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування