Тігіпко після виборів проведе ревізію пільг

Субота, 31 березня 2012, 16:14

Після виборів може бути проведено ревізію пільг і змінити систему їх нарахування.

Про це розповів "Дзеркалу тижня. Україна" віце-прем'єр, міністр соціального розвитку Сергій Тігіпко.

За його словами, проблема системи пільг в Україні сьогодні в тому, що люди, яким за законом мають надаватися пільга, але у яких дохід достатньо високий, отримують від держави ті ж гроші, що й люди, у яких доходи набагато менші.

На думку міністра, адресність пільг передбачає наступне: є чорнобилець, у нього є сім’я, її дохід становить, припустімо, 10 тисяч гривень на кожного члена родини. Тоді йому пільги не платять, бо він багатий. А чорнобильцеві, в якого дохід 2 тисячі гривень або нижчий, — повинні виплачувати більше.

На думку Тігіпка, спочатку має відбутися "реально найважча дискусія в суспільстві: кому, за які заслуги та скільки давати, а кому відмовляти".

"До таких серйозних речей однозначно підходити буде складно. Для цього має бути спокійна ситуація, не має бути виборів, тому що це питання не популізму, тут потрібно спокійно розбиратися. Нині ж розхитувати ситуацію будуть усі політики, і хорошої, вдумливої розмови в суспільстві не вийде. А після виборів ми можемо до цього повернутися", - сказав міністр.

При цьому, зазначає Тігіпко, влада "має починати з себе".

"Починати потрібно з Кабінету міністрів, з Верховної Ради, з адміністрації президента тощо, де потрібно сказати, що є певні пільги у військових і вони виплачуються, але генерал, міністр, ще якісь категорії не одержують цих пільг. А рядовий склад може на ці пільги претендувати. Усе потрібно робити, виходячи з доходів родини", — упевнений він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування