На Банковій впевнені, що вночі вже буде новий кодекс

Вівторок, 10 квітня 2012, 08:13

В адміністрації президента є впевненість, що 10 квітня буде ухвалений новий Кримінально-процесуальний кодекс.

Про це заявив радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов в ефірі телеканалу ICTV.

"Певний опір з боку правоохоронних органів був на стадії розробки цього законопроекту, але після того, як глава держави виступив з законодавчою ініціативою, звернувся до Верховної Ради, всі розмови, фактично, припинилися і ми сьогодні маємо спільну позицію української влади щодо прийняття закону", - зазначив він.

"Я абсолютно переконаний, що український парламент прийме новий кримінально процесуальний кодекс 10 квітня. Ми після консультацій з лідерами фракцій, які висловилися за прийняття цього кодексу, абсолютно впевнені, повністю оптимістично налаштовані на те, що в Україні вночі на завтра з'явиться новий кримінально-процесуальний закон", - заявив чиновник.

"Ми згодні і поділяємо тривогу європейських і українських експертів, що можливо потрібно більше часу, європейські експерти пропонують два роки, але хочу сказати, що ми не можемо стояти з реформами, ми маємо швидко всіх навчити", - уточнив радник президента.

Портнов повідомив, що американські і європейські експерти обіцяють надати Україні допомогу в провадженні нового КПК.

"Вони починають відразу, з травня місяця, по всій країні навчання прокурорів, українських суддів, адвокатів… Вони фінансують міжнародною технічною допомогою, щоб навчити українських чиновників і правоохоронців застосовувати новий кримінально-процесуальний закон", - підсумував він.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада буде розглядати в другому читання проект Кримінально-процесуального кодексу України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування