Кулиняк: Знесені на Андріївському будівлі не мають історичного значення

Середа, 11 квітня 2012, 11:36

Міністр культури Михайло Кулиняк заявляє, що знесені на Андріївському узвозі в Києві будівлі не мали історичного значення.

Про це він сказав журналістам перед засіданням Кабінету міністрів, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що для вивчення ситуації на Андріївському узвозі Міністерством культури направлена ​​комісія.

"На обід у нас будуть фотографії та висновки комісії. Вони будуть оприлюднені на нашому сайті. Я хочу заспокоїти, що жодного будинку історичного ми не виводили з реєстру", - сказав міністр.

Він зазначив, що жодного дозволу на знесення будівель на Андріївському узвозі Міністерством культури не надавалося.

"Жодна історична будівля, внесена до списку охоронних, не знесена. Там знесли будівлю 1978 року, ця будівля радянських часів, яка належала швейній фабриці "Юність", - сказав Кулиняк.

Говорячи про будівництво на території Андріївського узвозу бізнес-центру, Кулиняк підкреслив:

"Це вже більше до архітекторів, ніж в нашій компетенції. Ми дали всі наші висновки щодо будівель, які належать до історичної спадщини, і нічого поганого з ними не станеться".

Як відомо,у прес-службі компанії "Еста-Холдинг", яка є забудовником ділянки на Андріївському і належить "регіоналу" Рінату Ахметову, стверджують, що будинок 10а вони не зносили.

За словами представників компанії, знесені будинки колишньої швейної фабрики "Юність" по вул. Фролівській, у тому числі фасадний будинок з боку Андріївськогоузвозу, були побудовані в 1978 році й не мають історичної цінності.

Однак, як добре видно на відео і фото, оприлюднених ЗМІ, знесли саме кутовий будинок, який має номер 10а, який внесено до реєстру історичних пам’яток.

 

Цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

За словами голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, на цьому місці планують звести 10-поверховий готель з магазинами та автопарковкою на майже 500 місць.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

Активісти вже збираються у середу о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна 3а.

Крім того, у суботу вони організовують великий мітинг.

Дивіться фоторепортаж: "Як вбивають Андріївський узвіз. Замість історичних будинків будуть офіси Ахметова".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування