Януковича чекають на інаугурації Путіна

Середа, 11 квітня 2012, 11:53

Президента України Віктора Януковича очікують бачити в числі гостей на інаугурації Володимира Путіна як президента Російської Федерації 7 травня.

Про це розповів керівник справами президента РФ Володимир Кожин російській газеті "Комерсант".

За його словами, уже отримано підтвердження приїзду до Москви колишніх лідерів Італії та ФРН – Сільвіо Берлусконі й Герхарда Шрьодера. 

На інаугурацію Путіна очікують і чинних президентів.

"Ми ведемо переговори з лідерами країн СНД", - сказав Кожин.

За його словами, до Москви повинні приїхати президенти Білорусі, Казахстану й України.

Газета зазначає, що "Олександр Лукашенко й особливо Нурсултан Назарбаєв – мабуть, найближчі партнери РФ на пострадянському просторі", бо з Мінськом і Астаною Москва будує задуманий Путіним Євразійський економічний союз.

"Інтерес же до українського президента Віктора Януковича носить дещо інший характер. Кремль усе ще сподівається підключити сусідню Україну до своїх інтеграційних проектів. Однак Київ поки опирається", - пише видання. 

При цьому запрошення на церемонію інаугурації президента Росії глав іноземних держав не передбачається згідно з традиціями й усталеною практикою.

Про це заявили в Адміністрації президента РФ ИТАР-ТАСС, відповідаючи на запитання про іноземне представництво на церемоніях вступу на посаду президента Росії.

"Комерсант", "Газета.Ru"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування