У СБУ назвали депутата, причетного до розкрадання понад 535 мільйонів

Середа, 11 квітня 2012, 12:16

Служба безпеки підозрює народного депутата Олександра Шепелева  в причетності до розкрадання державних коштів рефінансування НБУ у сумі 315,3 млн гривень.

Також його підозрюють у причетності до розкрадання коштів проблемного Родовід Банку на суму понад 220 млн гривень, повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко на брифінгу в середу в Києві, передає Інтерфакс.

"Зібрано достатню кількість доказів, які підтверджують його провину", - сказав  Дерев'янко.

За даними СБУ, він разом з бізнесменом Павлом Борульком організував шахрайську схему розкрадання державних коштів.

У спецслужбі додали, що в цей час у їхнього порядку денному стоїть питання звернення до українського парламенту із приводу позбавлення Шепелева депутатської недоторканності, оскільки існує ризик, що він може виїхати за межі України.

За даними СБУ, кримінальна справа проти Шеепелева порушена в лютому 2011 року за ознаками злочину за ст. 191 (присвоєння,  розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст 209 Кримінального кодексу (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

Шепелев був обраний за списком БЮТ, але був виключений з фракції і увійшов до складу Партії регіонів, однак у грудні став позафракційним.

фото http://dusia.telekritika.ua/

Раніше СБУ заявило про закінчення розслідування кримінальної справи про розкрадання власником банків "Європейський", "Національний стандарт" і "Владимирський" Павлом Борульком й іншими особами коштів Фонду гарантування внесків фізичних осіб у сумі 620 млн грн.

СБУ також заявило, що Борулько готував заяву про те, що СБУ нібито вимагає в нього гроші, щоб закрити кримінальну справу.

Борулько перебуває в Білорусії. За клопотанням СБУ був там арештований у грудні 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування