Путін не проти заборонити третій строк президентства

Середа, 11 квітня 2012, 15:01

Владимир Путін, який у травні втретє стане президентов висловлюється за виключення можливості третього президентського строку для однієї людини.

Про це він сказав після виступу в Держдумі із завершальним звітом про роботу уряду РФ, відповідаючи на питання депутатів, передає РИА Новости.

"Із приводу того, щоб прибрати з конституції "два строки підряд" і зробити просто "два строки". Вважаю, що це розумно, можна подумати разом з усіма фракціями", - сказав Путін.

"Кажу вам зовсім щиро й не тільки тому, що це мене стосується в меншому ступені, як ви розумієте - чого там, ми ж з вами розуміємо, про що ми говоримо, ми дорослі люди. Закон зворотної сили не має, з того моменту, коли він буде прийнятий. У мене є можливість працювати зараз і наступний строк, якщо ситуація дозволить, якщо я захочу, - зазначив Путін.

У пункті 3 статті 81 конституції РФ говориться: "одна й та сама особа не може обіймати посаду президента Російської Федерації більше двох строків підряд".

Питання про зміну цієї норми Путіну, який в 2000-2008 роках два строки підряд очолював державу, задав представник КПРФ Володимир Бортко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування