У Попова в знесенні Андріївського звинуватили Мінкульт

Четвер, 12 квітня 2012, 08:53

Мінкульт порушив закон про архітектурні заповідники й про статус пам'ятників, коли дав дозвіл на будівництво в столітній частині Києва на Андріївському узвозу

Про це в ефірі "5 каналу" заявив начальник управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Яків Діхтяр, передають Коментарі.

"20 січня 2012 року Мінкультури вулиця Андріївська була включена до Державного реєстру як пам'ятник містобудування... Мені не зрозуміло, чому 15 лютого був погоджений цей проект, фактично, ця частина", - зазначив Діхтяр.

"Я можу сказати, що на момент учорашній, ніякого узгодження, ні Управління архітектури, міське, ні Головного управління культурної спадщини, справжнього проекту не було. Більше того даний проект, у Головне управління культурної спадщини не подавався. Тому говорити про те, що хтось киває на Адміністрацію (КМДА), а Адміністрація киває на когось, я б не хотів", - відзначив він.

"Не тільки (за порушення закону) про заповідник, але й про статус пам'ятника. У цьому випадку порушення було у Міністрества культури", - заявив начальник він.

Разом з тим, Яків Дихтяр упевнений, що до початку Євро-2012 реконструкція Андріївського узвозу буде завершена.

"До Євро Андріївський узвіз зроблять", - додав Діхтяр.

Як відомо, на цих вихідних на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена ​​як роботи з відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній з фірм, що входить в групу компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

У середу активісти принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна 3а на знак протесту проти забудови.

Після цього бізнесмен Ринат Ахметов пообіцяв повернути первозданний вигляд зруйнованим фасадам будівель на Андріївському узвозі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News