Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція зібрала підписи за відставку Пшонки

Четвер, 12 квітня 2012, 11:51

Опозиція зібрала 150 депутатських підписів, необхідних для початку процедури висловлення недовіри генеральному прокурору Віктору Пшонці.

Про це на засіданні парламенту повідомив заступник голови БЮТБ Роман Забзалюк.

"Опозиційними фракціями було зібрано 150 підписів для початку процедури висловлення недовіри генеральному прокурору", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Забзалюк підкреслив, що опозиція вимагає негайного розгляду Радою цього питання.

Крім цього, БЮТБ наполягає на заслуховуванні Радою звіту Пшонки для пояснення, на яких підставах керівництво Генпрокуратури заявило про причетність колишнього прем'єр-міністра, лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко до вбивств без проведення слідства.

Відповідно до статті 85 Конституції, Рада може висловити недовіру генеральному прокурору, результатом чого може стати його відставка з посади.

Регламент Ради передбачає, що ініціювати розгляд парламентом цього питання можуть мінімум 150 депутатів.

Як відомо, 7 квітня в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер" перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура перевіряє можливу причетність колишніх прем'єр-міністрів Тимошенко й Павла Лазаренка до організації цілої низки замовлених убивств.

Зокрема Кузьмін заявив, що Лазаренко є організатором убивств депутата Ради 2 скликання Євгена Щербаня в 1996 році й колишнього глави (1992) Національного банку, депутата Ради 1 і 2 скликань Вадима Гетьмана в 1998 році.

З його слів, зараз Генпрокуратура не стверджує, що Тимошенко причетна до замовлення вбивства Щербаня, але перевіряє це, при цьому підкресливши, що якщо провину Тимошенко й Лазаренка не буде доведено, всі заяви про їх причетність до вказаних убивств буде привселюдно спростовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування