МВС вважає нормальним, що міліціонер б’є людей ліктями

Четвер, 12 квітня 2012, 12:36

Службова перевірка МВС не виявила порушень у діях підполковника Миколи Зеви під час інциденту з журналістом "5-го каналу" Азадом Сафаровим 31 березня.

Про це сказав заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Аркадій Запорожцев на засіданні в Комітеті з питань свободи слова та інформації, яке відбулося в середу у форматі наради через відсутність кворуму, передає "Телекритика".

На засіданні були присутні всього 5 членів комітету: голова Юрій Стець, перший заступник голови Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Віктор Уколов і Володимир Ландік.

Як повідомлялося, 31 березня під час акції проти вирубки дерев у Києво-Святошинському лісопарковому господарстві столиці постраждав журналіст "5 каналу" Азад Сафаров.

Він подав заяву до МВС про перешкоджання журналістській діяльності.

За словами Запорожцева, результати службової перевірки передані до прокуратури, яка й має оцінити законність дій заступника голови Святошинського райвідділу міліції, підполковника Зеви.

"Після закінчення службової перевірки, Микола Зева знову був допущений до виконання службових обов'язків", - сказав заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС.

Представник "5-го каналу" Святослав Цеголко запропонував членам комітету з питань свободи слова та інформації виступити з заявою, у якій би вони засудили такі дії міліціонера.

"Ми розглядали цей інцидент на каналі. Чому міліціонер дозволяє собі бити ліктем журналіста і чому він виконує свої службові обов’язки у штатському одязі? Ми вимагаємо, щоб йому заборонили працювати в міліції", - сказав Цеголко.

За його словами, такі результати перевірки свідчать про те, що тепер кожного громадянина України міліція може безкарно бити ліктем в обличчя.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів наполягав, щоб підполковник Зева був відсторонений від виконання службових обов'язків на час проведення перевірки.

Стець також просив Генпрокуратуру якнайшвидше довести до суду справу про перешкоджання журналістській діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування