Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков просив дозволу проживати у Литві

Четвер, 12 квітня 2012, 20:35

Екс-глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков просив надати йому право на постійне проживання в Литві.

Про це повідомив начальник управління Харківської обласної прокуратури Олександр Бабіков на прес-конференції в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час розслідування цієї кримінальної справи нами отримана офіційна інформація з Інтерполу Республіки Литви про те, що ще 31 січня поточного року, саме в цей день Аваков звертався до компетентних органів Республіки Литви з клопотанням про те, щоб йому надали право там постійно проживати", - сказав Бабіков.

Як відомо, 31 січня щодо Авакова було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, винесено постанову про притягнення як обвинуваченого і його було оголошено в розшук.

За словами Бабікова, Аваков представив цим органам інформацію про те, що він є постійним працівникам компанії Divia Investment, зареєстрованої в Литві, засновником якої є його дружина.

Чиновник пояснив, що це не означає, що Аваков просив політичного притулку: "Отримання політичного притулку - це дещо інша правова категорія".

Він також зазначив, що прокуратура не має інформації про те, чи було задоволено це клопотання Авакова.

За словами Бабікова, інформації про дату розгляду питання про екстрадицію Авакова поки немає. Він висловив сподівання, що клопотання прокуратури про екстрадицію буде задоволено.

Начальник управління Харківської облпрокуратури наголосив, що до вирішення питання про екстрадицію суд в Італії обрав запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом.

"Це передбачає обов'язок (Авакова) перебувати за місцем проживання з обмеженням виїжджати за межі населеного пункту, де визначено його постійне місце проживання, обов'язки в певний час відвідувати поліцію для фіксування його перебування в цьому місці і праві працівників поліції перевіряти його постійне місце перебування", - роз'яснив Бабіков.

Як відомо, адвокати Авакова заперечують, що стосовно нього застосовано домашній арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...