Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські дизайнери подали в суд на доньку Кучми за півмільйонний борг

П'ятниця, 13 квітня 2012, 11:49

Американська фірма подала в США позов проти доньки екс-президента Леоніда Кучми Олени Пінчук, звинувачуючи її у тому, що вона начебто заборгувала їм майже півмільйона доларів за послуги з ландшафтного дизайну в Конча-Заспі.

Про це йдеться у судовому позові, який є у розпорядженні Kyiv Post.

Oehme van Sweden звинувачує Пінчук і кіпрську компанію Maypaul у неоплаті послуг з ландшафтного дизайну біля маєтку під Києвом, у якому, за твердженням позивача, проживає сімейство Пінчуків. Позивач просить стягнути з Пінчук і Maypaul $486 985.

Відповідно до контракту Maypaul повинен був оплатити професійні послуги Oehme van Sweden на суму не більшу за $447 600 двадцятьма рівними щомісячними платежами.

Усе ішло добре, але в певний момент у 2008 році Олена Пінчук почала обурюватись, що вони платять забагато.

Після чергового нагадування від фірми Oehme van Sweden про необхідність покрити попередню роботу Олена Пінчук у своєму листі від 26 січня 2009 року, який є у розпорядженні Kyiv Post, до представниці Oehme van Sweden Лізи Делплейс, висловила незгоду з необхідністю додаткових платежів і попросила переглянути надіслані раніше рахунки.

Олена Пінчук не була стороною контракту з Oehme van Sweden і її американські адвокати постійно настоювали на тому, що саме тому вона не може бути стороною цього судового позову.

Ділянку, на якій Oehme van Sweden під керівництвом Пінчук і її представників розробляла ландшафтний дизайн, у 2004 році отримала компанія ТОВ "Транспортно-експедиційною компанією "Світ Шляхів".

Незважаючи на це Oehme van Sweden минулого року змогла переконати міжнародний арбітражний суд, що їхні послуги були призначені для Пінчуків, а відтак за борг відповідальна не лише компанія Maypaul, керівник якої підписав контракт, але й на одна з найбагатших родин України.

"Світ Шляхів" завдячує отриманню ділянки уряду Віктора Януковичу. Адже саме його уряд у квітні 2004 року передав в оренду, а вже у липні у власність "Світу Шляхів" 114 га землі у елітному районі під Києвом Конча-Заспа.

У жовтні того ж року тодішній губернатор Київщини Анатолій Засуха підписав акт на право на землі для цієї фірми на земельну ділянку у 135 га.

Найцікавіше те, що цільове призначення цієї землі кваліфіковано для обслуговування реабілітаційно-оздоровчого центру, що часто роблять для того, аби зменшити номінальну вартість землі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування