Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гельсінський комітет розкритикував вирок Іващенку

П'ятниця, 13 квітня 2012, 11:56

Гельсінський комітет розкритикував вирок, який в четвер оголосив Печерський суд  колишньому в.о. міністра оборони Валерію Іващенку.

Про це йдеться у повідомленні Гельсінського комітету, текст якого має Українська правда.

"Вирок по справі Іващенка не є результатом чесного суду у правовій системі, яка поважає верховенство права та базові принципи прав людини", - сказано у прес-релізі.

Гельсінський комітет наголошує, що у інших країнах дії, за які засудили Іващенка, вважалися б нормальною політичною діяльністю, яка б мала політичні, а не кримінальні наслідки.

"У зв'язку з політичною ситуацією в Україні та ситуацією з верховенством права є сильна підозра в тому, що судовий процес є політично вмотивованим та вибірковим", - йдеться у документі.

В документі також нагадується, що статті у 364 та 365 Кримінальному кодексі є статтями ще радянського періоду і були розкритиковані резолюцією ПАРЄ від 26 січня цього року.

Гельсинський комітет також нагадав, що три судді в цьому процесі є "дуже молодими", а щодо головуючого судді Сергія Вовка тривають два кримінальних розслідування.

Також комітет нагадує, що суддя Оксана Царевич ще є тимчасовою суддею, бо її призначення ще не було підтверджено Верховною Радою.

"Вони перебувають під тиском і не можуть приймати рішення, які заважатимуть майбутньому у їхній кар'єрі", - зазначається в документі.

Гельсінський комітет також називає порушення конвенції з прав людини той факт, що під час судових засідань Іващенко був поміщений за ґрати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...