Гельсінський комітет: Україна не задовольнила Резолюції ПАРЄ

П'ятниця, 13 квітня 2012, 12:53

Гельсінський комітет з прав людини заявляє, що за два місяці після ухвалення резолюції ПАРЄ українська влада не задовольнила її вимоги.

Про це йдеться правовому моніторингу Гельсінського комітету щодо виконання революції ПАРЄ від 26 січня 2012 року.

"Після двох перших місяців після ухвалення Резолюції українська влада не задовольнила вимоги, пов’язані з кримінальним переслідуванням колишніх урядовців. Навпаки, було порушено нові кримінальні справи та змарновано декілька можливостей внести поправки до Кримінального кодексу", - заявляє Гельсінський комітет.

В документі також зазначається, що "лише серйозний зовнішній тиск змусив владу продемонструвати певну гнучкість у питанні медичного лікування за межами тюремної системи та іноземних візитів до ув’язнених політиків".

"Президентська адміністрація з вражаючою наполегливістю та швидкістю проштовхує законодавство, пов’язане з реформою системи кримінального правосуддя, але реальне запровадження реформи потребує набагато більшого та триватиме роками, в залежності від того, чи існуватиме справжнє бажання проводити реформи та нарешті замінити слова діями", - наголошують у Гельсінському комітеті.

Також у комітеті зазначають, що українська влада так і не продемонструвала жодних ознак намірів змінювати виборчу систему, не існує  жодних ініціатив щодо виконання рекомендації ГРЕКО стосовно фінансування політичних партій.

В комітет також не можуть спрогнозувати реформу конституції, адже вона перебуває на початковій стадії. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування