Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка Тимошенко: за новим КПК я не зможу бачитися з мамою

Субота, 14 квітня 2012, 16:29

Дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко заявляє, що реформування Кримінально-процесуального кодексу позбавляє громадян права на захист.

Про це вона сказала в суботу під час виступу на 40 щорічній конференції Міжнародного товариства за права людини, яка проходить у в’язниці-меморіалі Коттбус у Німеччині, повідомляє сайт Тимошенко.

"Тепер, після реформи КПК, у людей не залишиться ніякої можливості захищати свої права", - заявила Євгенія Тимошенко.

Вона вважає, що низка нових положень Кримінально-процесуального кодексу суперечить Конституції України.

"Потрібна об’єктивна міжнародна оцінка цієї псевдореформі, яка позбавляє українців права на свій захист та на захист своєї сім'ї від державної каральної системи", - підкреслила вона.

"Якщо нова редакція КПК набуде чинності, я буду позбавлена права на побачення зі своєю мамою, хоча я сподіваюся, що вона до того часу вийде на волю. Але за гратами залишаться люди, які безвинно засуджені та не можуть дозволити собі найняти адвокатів", - пояснила Євгенія Тимошенко.

Вона закликала міжнародну спільноту допомогти звільнити політв’язнів України.

"Я прошу вас визнати на всіх рівнях, що Янукович та його режим будують в Україні авторитаризм, здійснюють репресії, нехтують правами людини та маніпулюють інформацією перед міжнародною спільнотою", - сказала дочка Тимошенко.

Вона розповіла про те, що відбувається в Україні за президентства Януковича, триваюче згортання демократії, жорсткі репресії проти політичних опонентів, залякування журналістів та про умови утримання політв’язнів.

Під час проголошення промови Євгенією на екрані демонструвався фільм журналіста каналу ТВі Костянтина Усова "Лук'янівка. В'язниця № 1".

У свою чергу голова фонду Конрада Аденауера, колишній президент Європейського Парламенту Ханс Герт Пьоттерінг заявив, що він дуже занепокоєний тим, що відбувається в Україні та підкреслив, що докладе усіх зусиль задля звільнення політв'язнів України.

"Те, що у 21 столітті в Україну повернулися репресії та політв’язні, притаманні комуністичному режиму, є неприйнятим та може викликати лише обурення", - сказав він.

Ханс Герт Пьоттерінг також висловив сподівання, що найближчим часом Юлія Тимошенко отримає належне лікування та буде звільнена.

У конференції "Правозахисники за свободу і права людини", яка проводиться під патронатом президента Європейського Парламенту Мартіна Шульца у в‘язниці-меморіалі Коттбус, взяли участь депутати Європейського парламенту, європейські політики, правозахисники, експерти з питань відновлення авторитарних режимів у Європі та жертви порушення прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...