В Україні цілі області контролюються кримінальними авторитетами – Москаль

Неділя, 15 квітня 2012, 14:36

Деякі області в Україні повністю контролюються кримінальними авторитетами або угрупуваннями.

Про це заявив народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, організованій злочинності та кримінальним авторитетам зараз живеться "набагато легше", ніж за президентства Леоніда Кучми та Віктора Ющенка.

"Питання в тому, що сьогодні для них – повний рай і повна свобода. Деякі області сьогодні повністю контролюються кримінальними авторитетами, кримінальними угрупуваннями. І це не тільки я кажу", - зазначив Москаль.

За його інформацією, кримінальні авторитети контролюють територію через голів облдержадміністрацій, мерів міст, голів райдержадміністрацій.

"Координують, керують ними і, будемо казати, наставляють на шлях істинний кримінальні авторитети", - стверджує Москаль.

"Це визнав сам президент, коли дав доручення, після поїздки в Запоріжжя, розібратися з кримінальною ситуацією, тому що група кримінальних авторитетів захопила там владу. Таке в Миколаєві, в багатьох інших областях", - сказав депутат.

"У Сумах злодій у законі на прізвисько (по-російськи "поганяло") Лєра фактично через своїх підлеглих контролює всю область: губернатора, мера, голів районних державних адміністрацій. Слухайте, такого не було за 20 років незалежності України", - зазначив Москаль.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування