Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисник Захаров: у фільмі Усова ще не всі жахіття показані

Неділя, 15 квітня 2012, 19:14

Ситуація, показана в фільмі Костянтина Усова "Тюрма №1", стосується не тільки Лук'янівського СІЗО, а й інших подібних закладів.

Про це пише на Gazeta.ua голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

Він також стверджує, що фільм Усова – "це реальні зйомки в Лук'янівці, і далеко не всі жахіття показані".

"Для мене усі оприлюднені факти були відомі й раніше, окрім аналізу грибка на стінах і води, яку вживають ув'язнені", - додав Захаров.

За його словами, "система страшенно недофінансована, навіть виділених з бюджету коштів недостатньо, а вони отримують лише половину".

У Лук'янівському СІЗО, стверджує правозахисник, 2950 місць, а ув'язнених — більше 4000. "У деяких камерах люди сплять по черзі. Я бачив камери на 30 чоловік, де перебувало 70", - сказав він.

На думку Захарова, вихід полягає у зменшенні кількості людей, які потрапляють за грати. "Новий Кримінально-процесуальний кодекс частково цю проблему вирішує — кількість населення СІЗО має зменшитися на 30 відсотків, - зазначив він.

Як повідомлялося, голова Пенітенціарної служби Олександр Лісіцков заявив, що 90% фактів, викладених у журналістському розслідуванні про Лук'янівський СІЗО, не підтверджується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...