Чиновники УЄФА намагаються відібрати сувенірку до "Євро"?

Понеділок, 16 квітня 2012, 15:18

Чиновники від УЄФА намагаються перешкодити випуску української сувенірної продукції.

Про це йдеться у відкритому листі засновників проекту "Зозулиця".

Автори листа зазначають, що в 2010-му році, "Олександру Соколинському прийшла в голову ідея створення неофіційного символу Євро-2012, за аналогом з вувузелою".

Був створений проект "Зозулиця". У групі однодумців тоді було 8 чоловік.

Логотип проекту був намальований Соколинським, а потім був відтворений з цього ескізу, разом зі шрифтом "Зозулиця".

Оплата за ці роботи була проведена Соколинським та Олексієм Колесником.

"Через якийсь час Олександр Кучерявий та Ольга Михайличенко відійшли від участі в проекті, тому що отримали офіційні посади: Кучерявий - в УЄФА, оргкомітеті Євро-2012, а Михайличенко - як радник УЄФА з фан-посольств від Міністерства у справах молоді і спорту", - повідомляється в заяві.

"Кучерявий встиг зареєструвати на себе торгову марку, а потім переоформити її на свою дівчину, Марину Кузьменко, про яку до цього моменту ніхто особливо і не чув", - повідомляють автори листа.

"Від імені Кузьменко був укладений договір з ФОП Михайличенко, від імені якої і почалася бурхлива активність, спрямована на деструкцію всього того, що було побудовано", - відзначають в "Зозулиці", додаючи, що "вони стали писати листи в ультимативній формі і погрожувати".

"Погрози від цієї групи товаришів сипалися і на партнерів... Нам хочеться щиро сподіватися, що роботодавці Кучерявого і Михайличенко не в курсі маніпуляцій, які вони здійснюють від імені УЄФА та київської адміністрації і донести до уваги громадськості, що Кучерявий і Кузьменко будуть притягнуті до відповідальності за фактом крадіжки інтелектуальної власності", - відзначають у компанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування