Експерт: Гонорар Януковича безпрецедентний

Вівторок, 17 квітня 2012, 08:35

У друкарні  "Новий світ", яка викупила авторські права на книги президента Віктора Януковича, наполягають, що цей контракт їм вигідний.

Про це сказав заступник гендиректора з зовнішньої економічної діяльності ТОВ "Друкарня "Новий мир" Едуард Вакуленко, пише Сегодня.

"Нам були передані майнові права автора, у тому числі на використання добутків, їхнє відтворення, переклад і переробку, будь-яке повторне видання українською і іноземними мовами", - сказав Вакуленко.

У той же час, президент Української асоціації книговидавців і розповсюджувачів Олександр Афонін у вигідності цього контракту сумнівається.

"Не знаю, якими мають бути тиражі, щоб хоча б окупити цей гонорар. Для українського ринку він безпрецедентний. У нас найбільші гонорари одержують автори підручників - 20-30 тисяч гривень", - сказав він.

"Але політичні гонорари зовсім інші. Відомий випадок, коли фото Путіна купили за 200 тисяч євро. Думаю, тут ми також маємо справу з політичним гонораром", - додав Афонін.

Також газета відзначає, що за неофіційною інформацією, у найближчих планах президента — написання книги спогадів про події 2004—2005 років в Україні.

Як відомо, на вихідних адміністрація президента оприлюднила декларацію Януковича.

У ній зазначено, що в 2011 році ТОВ "Друкарня "Новий світ" (місто Донецьк) виплатила президенту авторську винагороду в сумі 16,4 млн. грн. за передані цьому видавництву майнові права.

Раніше 12 квітня повідомлялося, що в друкарні "Новий світ" сталася пожежа. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування