Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Луценка не вірить, що Україна швидко послухає Євросуд

Вівторок, 17 квітня 2012, 20:21

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не впевнений, що Україна почне негайно виконувати рішення Європейського суду в його справі.

Про це заявив адвокат Олексій Баганець в ефірі 5 каналу.

"Якщо рішення Європейського суду буде прийнято до розгляду апеляційним судом скарги Луценка і апеляції захисників, то відповідно апеляційному суду прийдеться зважувати на рішення Європейського суду щодо незаконності затримання, арешту і утримання під вартою Луценка", - зазначив адвокат.

"Як на мою думку, апеляційний суд повинен на це звернути увагу і прийняти рішення про його звільнення", - додав він.

При цьому Баганець зауважив, що виконання рішення Євросуду в Україні має складність.

"Будь-яке рішення Європейського суду українська сторона має право оскаржити до великої палати Європейського суду. На це потрібен час", - заявив він.

"Сама процедура виконання рішення Європейського суду також пов’язана з тим, що після отримання і перекладу рішення, це рішення уповноважений представник уряду у Євросуді повинен направити протягом 10 днів сторонам, і в першу чергу, як позивачу і його представникам, так і уряду України, і компетентним органам для його виконання", - розповів адвокат.

Адвокат уточнив, що рішення Євросуду не скасовує рішення українських судів.

"Якщо буде визнано, що Юрій Луценко був незаконно затриманий, заарештований і незаконно тримався стільки часу під вартою…, то звичайно в першу чергу повинні пронести дисциплінарне покарання службові особи, які приймали рішення щодо затримання, арешту, і ті службові особи, які не реагували на наші обґрунтовані клопотання про звільнення Луценка з під варти", - заявив він.

"З урахуванням того досвіду, що склався у мене по справі Луценка, і по інших справах політичних, у мене такої впевненості про те, що Україна негайно почне виконувати рішення Європейського суду, вибачте, немає", - підсумував Баганець.

Як відомо, у вівторок в Євросуді з прав людини відбулися слухання справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...