КС дозволив відпускати ув'язнених у суди, але не ясно як

Середа, 18 квітня 2012, 12:47

Особи, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, мають право брати участь у розгляді своєї справи в судах усіх юрисдикцій в Україні.

Таке рішення Конституційний Суд оприлюднив у середу за зверненням громадянина Антона Трояна, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Кожен громадянин України, іноземець, особа без громадянства має гарантовані державою права на захист прав і свобод у судовому порядку та на участь у розгляді своєї справи у визначеному процесуальним законом порядку в судах усіх юрисдикцій, спеціалізацій та інстанцій, зокрема й особа, яку засуджено та яка відбуває кримінальне покарання в установах виконання покарань", - зазначається у рішенні КС.

Водночас, Конституційний Суд вказав, що законом не врегульовано порядок забезпечення особистої участі засудженого, який відбуває покарання у вигляді арешту, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні, позбавлення волі на певний термін, довічного позбавлення волі, у розгляді судової справи як сторони.

Особиста участь засудженого як сторони судового процесу створює передумову для повного, всебічного, об'єктивного й неупередженого розгляду справи.

"Така участь у судах усіх юрисдикцій, спеціалізацій та інстанцій має забезпечуватися відповідним процесуальним законом", - підкреслюється в рішенні КС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування