Кабмін підклав свиню ЄДАПСу

Середа, 18 квітня 2012, 15:55

Кабінет Міністрів скасував обов’язковий голографічний захист марок акцизного податку.

Відповідну постанову Кабміну, проект якої підготувало Міністерство юстиції, було ухвалено сьогодні, 18 квітня, повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За словами міністра, постанова Кабміну була ухвалена у зв‘язку з тим, що на сьогодні відносини, пов’язані із застосуванням обов’язкового голографічного захисту документів і груп товарів, більше не є предметом державного регулювання, повідомляє сайт Мін'юсту.

Міністр нагадав, що з метою зменшення фінансового навантаження на суб’єкти господарювання, у 2011 році була прийнята низка актів щодо відміни обов’язкового застосування голографічного захисту документів і груп товарів.

Таким чином, враховуючи відміну обов’язкового голографічного захисту документів і груп товарів, Кабінет Міністрів узгодив постанови, якими регулюються питання використання голографічного захисного елементу для захисту марок акцизного податку, з іншими нормативно-правовими актами, пояснив міністр юстиції.

Як відомо, в Україні єдиний голографічний монополіст – ЄДАПС. Між Лавриновичем і Василем Грицаком, який пов'язують з ЄДАПСом існує тривале протистояння через біометричні паспорти.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування