Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі виявили арсенал пістолетів на держпідприємстві

Середа, 18 квітня 2012, 23:04

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом виробництва і незаконного зберігання зброї на Запорізькому підприємстві.

Про це у середу повідомляє прокуратура Запорізької області.

Під час дослідчої перевірки, проведеної відділенням спеціальної міліції ГУМВС України в області, на ЗДП "Радіоприлад" встановлено факт зберігання 81 одиниці пістолетів марки "Хортиця".

"З’ясовано, що дослідний зразок пістолету на підприємстві виготовлено у 1995 році. У подальшому, у період з 1998-го по 2007-й роки усього виготовлено 81 одиницю таких пістолетів, які з цього часу зберігалися на ЗДП "Радіоприлад", - повідомив старший помічник прокурора Запорізької області Віктор Гринь.

В ході дослідчої перевірки фактів незаконного використання, реалізації чи розпорядження у будь-який інший спосіб цими пістолетами не встановлено.

В ході огляду місця події із ЗДП "Радіоприлад" усі пістолети вилучено та забезпечено їх належне зберігання.

Згідно з висновком НДЕКЦ при ГУМВС, вилучені пістолети "Хортиця" належать до вогнепальної зброї.

Враховуючи, що у підприємства були відсутні дозвільні документи на цю вогнепальну зброю, слідчим ВСМ ГУМВС порушено кримінальну справу за фактом її незаконного зберігання (ч. 1 ст. 263 КК).

В ході досудового слідство будуть досліджуватися усі інші обставини, пов’язані із виготовленням, використанням та зберігання пістолетів на підприємстві, а також встановлено особу, винну у скоєнні цього злочину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування