Посла Франції з прав людини не пустили до Тимошенко

Четвер, 19 квітня 2012, 12:18

Послу Франції з прав людини Франсуа Зімере відмовили у зустрічі з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це заявив начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін, пише на своїй сторінці у Facebook нардеп Остап Семерак.

"Начальник колонії відмовився передати їй навіть лист від посла. Первушкін відмовився коментувати та інформувати Зімере про здоров'я Тимошенко", - написав народний депутат.

За його словами начальник колонії повідомив, що Тимошенко перебуває у камері для 7 осіб, але зараз їх там двоє.

"Потреби підселяти нема", - цитує Первушкіна Семерак.

Крім того, Зімере назвав процес проти Тимошенко абсурдним.

"Що я бачив – це абсурдно. Політична мотивація всіх цих звинувачень не підлягає сумніву", - заявив посол.

"Я хочу нагадати, що ставлення до країни та суспільства залежить від того як держава ставиться до людей, які знаходяться у неволі", - сказав він.

У свою чергу, Державна пенітенціарна служба повідомляє, що Зімере відмовили у побаченні з Тимошенко через відсутність відповідного дозволу судової інстанції, за якою зараз рахується ув’язнена, та через відсутність відповідного звернення через Міністерство закордонних справ до Державної пенітенціарної служби.

Втім, посол зустрівся з керівництвом колонії і йому роз’яснили "порядок отримання побачення із засудженими та особами, відносно яких судом розглядаються кримінальні справи".

"Пан Зімере, у свою чергу, розуміючи обґрунтування юридичних підстав неможливості зустрічі, виказав наміри направити Тимошенко листа", - додає Пенітенціарна служба.

Як відомо, раніше Зімере офіційно звернувся до української влади з проханням дати дозвіл відвідати Тимошенко у колонії однак, офіційної відповіді так і не отримав.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News