У прокуратурі повторюють, що Тимошенко оплачувала розкіш з закордону

Четвер, 19 квітня 2012, 13:52

У Генпрокуратурі наполягають, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко використовувала платіжну картку іноземної компанії для оплати предметів розкоші.

Про це заявила заступник начальника відділу підтримки держобвинувачення Генпрокуратури Вікторія Калита журналістам у Київському райсуді Харкова, де розглядається справа щодо ЄЕСУ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З рахунку цієї картки оплачувалися послуги в дорогих готелях, ресторанах, на купівлю дорогих товарів, хутряних виробів тощо. Витративши кошти на суму близько мільйона доларів, вона ні копійки з цієї суми не заплатила в бюджет", - сказала Калита.

Представник обвинувачення повідомила, що Тимошенко обвинувачується також в "організації розкрадання коштів державного бюджету й замаху на розкрадання коштів державного бюджету" шляхом незаконного отримання ПДВ й організації ухиляння від сплати податків корпорацією ЄЕСУ.

Калита зазначила також, що вважає прокурора Віктора Лобача, якому був заявлений відвід із боку захисту Тимошенко, "дуже компетентним".

Як повідомлялося, у липні 2011 року в.о., зараз - перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура має у своєму розпорядженні матеріали, які "передані американською юстицією" і нібито підтверджують "мільйонні розтрати" Юлії Тимошенко на особисті потреби й хабарі.

За словами Кузьміна, корпорація ЄЕСУ під керівництвом Тимошенко незаконно переправляла платежі за отриманий газ від українських клієнтів на рахунки компанії United Energy International.

У свою чергу, остання "переказала близько $140 млн на рахунки кіпрської компанії Somolli Enterprises Enterprises", яка була під контролем Тимошенко.

"Надалі Тимошенко та її спільники використовували підконтрольні їм підприємства ЄЕСУ, Somolli Enterprises для здійснення платежів на адресу Лазаренка на суму, щонайменше, в $162 млн", - заявляв Кузьмін.

"Слідство має у своєму розпорядженні документи, які підтверджують перерахування грошей із компанії Somolli Enterprises в особисте розпорядження Тимошенко. Ми маємо банківську картку й роздруківку витрат із цієї картки особисто Тимошенко", - говорив також він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування