Суд ламатиме голову над проханнями захисту Тимошенко всю ніч

Четвер, 19 квітня 2012, 18:02

Суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський вийшов у дорадчу кімнату для винесення постанов за клопотаннями захисту Юлії Тимошенко у справі ЄЕСУ.

Очікується, що постанова суду буде оголошена в п'ятницю, 20 квітня, о 16.00, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше захист Тимошенко заявляв низку клопотань, у тому числі про проведення фото- й відеозйомки в залі суду.

Також адвокати екс-прем'єра просили суд про закриття справи за ч.2. ст.6 КПК у зв'язку з відсутністю складу злочину, а у випадку, якщо це клопотання не буде задоволено, - призупинити провадження у справі у зв'язку зі станом здоров'я Тимошенко до повного її одужання.

Крім того, захист клопотав про розгляд питання підсудності, тому що на його думку, Київський райсуд Харкова не може розглядати справу ЄЕСУ, а її має розглядати Подільський райсуд Києва.

Представники держобвинувачення були проти задоволення всіх клопотань захисту.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко прогнозує, що суд відмовить у задоволенні всіх клопотань, заявлених захистом у ході попереднього засідання у справі в четвер.

"Ми стали свідками народження другого судді Кірєєва, на жаль, людини, яку не цікавить нічого, якій треба швидше прогнати справу, нехтуючи як здоровим глуздом, так і нормами КПК", - сказав він журналістам у четвер в Апеляційному суді Харківської області, де проходить попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі ЄЕСУ.

"Я думаю, що завтра буде відмова в усіх клопотаннях захисту й це буде свідчити про те, що друга хвиля політичних репресій продовжиться, і Янукович не буде реагувати на заклики демократичної громадськості", - додав Власенко.

Як повідомляє агентство, під будівлею суду тривають акції противників і прихильників Тимошенко. Станом на 17 годину площа перед будівлею суду була ще залюднена, але люди потроху починали розходитися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...