Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін запевняє, що Україна Росії ще знадобиться

Четвер, 19 квітня 2012, 18:40

Прем'єр Росії Володимир Путін сподівається на продовження співпраці з Україною, Білоруссю і Туреччиною, незважаючи на реалізацію проектів "Північний" і "Південний" потоки.

Про це він сказав на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ексклюзив в транзиті нашого газу для деяких держав, дійсно, зникає, але саме значення наших партнерів залишається високим. Спільна робота і з Україною, і з Білоруссю і, можливо, в майбутньому навіть з Туреччиною - робота з усіма нашими партнерами - повинна бути продовжена і повинна будуватися на взаємовигідній основі", - зазначив Путін.

Прем'єр Росії також повідомив, що роботи з будівництва газопроводу "Південний потік" почнуться в цьому році.

"У грудні повинна початися робота на морській ділянці "Південного потоку", - заявив він.

У свою чергу Міллер повідомив, що перші поставки комерційного газу по другій нитці газопроводу "Північний потік" почнуться в жовтні 2012 року, а по "Південному потоку" - в грудні 2015 року.

"Немає ніяких сумнівів, що терміни реалізації проекту будуть повністю виконані", - сказав глава "Газпрому".

"У вересні почнеться заповнення другої нитки "Північного потоку" буферним технічним газом, в жовтні - комерційні поставки", - зазначив він.

За словами Міллера, таким чином загальна потужність газопроводу "Північний потік" складе 55 мільярдів кубометрів газу в рік.

Він зазначив, що роль російського газу в Європі зростає: в 2011 році частка поставок російського газу в ЄС зросла до 27% з 24% в 2010 році.

За оцінками глави "Газпрому", протягом 7-8 років Європі потрібно додатково більше 100 мільярдів кубометрів газу щорічно.

Міллер констатував зниження значення України як країни-транзитера російського газу з введенням в експлуатацію "Північного потоку".

"Що стосується зниження транзитних ризиків, з введенням "Північного потоку" роль і значення України як ексклюзивної країни-транзитера російського газу до Європи, ця роль, звичайно ж, пішла", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування