Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОЗ: німці радять лікувати "психосоматику" Тимошенко

Четвер, 19 квітня 2012, 19:34

Міністерство охорони здоров’я отримало від Міністерства закордонних справ офіційні висновки німецьких лікарів клініки "Шаріте" щодо лікування Юлії Тимошенко.

Про це у четвер повідомляє прес-служба МОЗу.

У відомстві зазначають, що висновки лікарів щодо терапевтичних можливостей лікарні "Укрзалізниці" №5 в Харкові за результатами візиту 13 квітня 2012 року були надані Посольству України у ФРН.

"Зокрема, у офіційному листі відзначається, що обрана клініка зустрічає теплою світлою атмосферою, яка вказує на широкий спектр оснащення за найсучаснішими медичними стандартами; стосовно самої будівлі не існує жодних критичних зауважень, матеріальне оснащення діагностичного та терапевтичного відділення є широким та дозволяє проводити значну кількість лікувальних заходів", - цитує МОЗ.

"Також підкреслюється, що лікарня має належні приміщення з усіма санітарними елементами та наявним добрим та дуже добрим устаткуванням", - зазначає прес-служба міністерства.

"Німецькі лікарі висловили задоволення тим, що лікарню оснащено телемедичними приладами, які дають змогу проводити телемедичні конференції не лише в середині країни, а й з іншими країнами Європи", - додали у відомстві.

МОЗ повідомляє, що "у своєму листі німецькі лікарі відмічають повну готовність української сторони до співпраці, вони також підкреслюють неупередженість фахівців закладу та висловлюються про відсутність сумнівів щодо достатнього рівня професійної кваліфікації керівництва відділення".

"В листі зауважується, що запропоновані в лікарні методики загальної реабілітаційної медицини відповідають європейським стандартам. Німецькі лікарі констатують вмотивованість і компетентність українських колег", - уточнили в міністерстві.

"У висновку лікарів "Шаріте" зазначається, що українська влада вжила значних заходів заради Тимошенко, щоб створити у залізничній лікарні найкращі умови для її лікування та реабілітації, і що лікарня має багато можливостей для лікування та реабілітації пацієнтів з проблемами міжхребцевих дисків", - йдеться в повідомленні.

Окремим моментом у лікуванні Тимошенко, як зазначили німецькі фахівці, мають "стати питання психологічного характеру, які пов’язані з довірою Тимошенко до українських лікарів".

"Для лікування такого типу хвороб, як зазначають німецькі фахівці, важливим є психосоматичний компонент. У документі вказується, що виходячи з історії хвороби Тимошенко, існує термінова необхідність психосоматичного лікування", - зазначає прес-служба МОЗу.

Міністерство повідомляє, що "жоден з лікарів Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" не був задіяний при наданні медичної допомоги Тимошенко раніше".

"Крім того, українські лікарі ще раз підкреслюють свою готовність вжити усіх заходів для надання необхідного стаціонарного забезпечення перебування Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" із залученням необхідного кадрового та матеріально-технічного потенціалу інших клінік України", - підсумували в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування