Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС замучили хакери

П'ятниця, 20 квітня 2012, 12:23

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що хакерські атаки на веб-сайт відомства здійснюються практично щотижня.

Про це на брифінгу сказав начальник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС Максим Литвинов.

"Атаки на сайт МВС відбуваються практично щотижня, буквально учора вони теж були, але не привели ні до яких результатів, перевищення трафіку в 10 разів істотно не позначилося на працездатності сайта", - відзначив він, повідомляють Українські новини.

На думку Литвинова, відповідальність за атаки на сайт міністерства лежить скоріше в моральній, ніж у кримінальній, площині.

Саме тому, за його словами, МВС не порушувало кримінальну справу за фактом втручання в роботу сайта після конфліктної ситуації навколо файлообмінника ex.ua.

"На сьогоднішній день кримінальна справа не порушена, оскільки матеріальний збиток сайту не завдано. Більший збиток був завдано громадянам України, що хотіли подивитися на ньому якісь новини", - сказав чиновник.

Литвинов вважає, що дії хакерів потрібно розцінювати як вандалізм.

Як повідомлялося, у лютому МВС також заявляло, що не має наміру порушувати кримінальну справу в зв'язку з хакерськими атаками на його сайт.

31 січня МВС припинило діяльність файлообмінника ex.ua у рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав.

Через кілька годин виникли проблеми з доступом до веб-сайту МВС, причиною яких відомство назвало хакерську атаку.

Пізніше були зафіксовані перебої в роботі сайтів президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Національного банку, Конституційного Суду і Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування