Луценка повернули в СІЗО, бо поїхали експерти - дружина

П'ятниця, 20 квітня 2012, 22:23

Лікування Юрія Луценка у лікарні скінчилося відразу після того, як пройшли відкриті слухання у Європейському суді з прав людини та виїхали з країни міжнародні експерти.

Про це у п’ятницю заявила дружина екс-міністра Ірина Луценко, коментуючи переведення Луценка з лікарні назад в СІЗО.

"Влада прекрасно знає, що у Європейському суді знаходиться скарга захисників Луценка про порушення статті 3 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо ненадання своєчасної та належної медичної допомоги, що прирівнюється до нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження", - зазначила вона.

"Чимало міжнародних експертів відвідали Україну, аби проінспектувати умови перебування ув’язнених, зокрема і мого чоловіка, у Лук’янівському СІЗО. Відразу по закінченню візитів лікування мого чоловіка також скінчилося",- зазначила Ірина Луценко.

За її словами, екс-міністра виписали із лікарні із діагнозами, а саме: портальна гіпертензія (варикоз вен стравоходу), початкова стадія цирозу, підтвердження цукрового діабету, вірусний гепатит TTV.

"Обстеження, проведені за цей період, підтвердили наявність цих хвороб. Справа залишалася за малим - лікуванням", - зауважила Ірина Луценко.

"Лікарям нарешті після десятимісячних вимог захисту вдалося встановити причини проблем із підшлунковою та ураження печінки, визначити необхідний курс лікування. Проте сам процес "лікування" Луценка проходитиме у Лук’янівському СІЗО", - наголосила дружина екс-міністра.

Як повідомляє "Народна самооборона", після переведення у СІЗО Луценко знаходиться у камері єврозразка із чайним сервізом.

Ірина Луценко передбачає, що у понеділок екс-міністра доставлять до Печерського райсуду на судове засідання по справі так званого отруєння Ющенка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування