Тимошенко попередила Кличка і Тягнибока, що з них зроблять "консерву"

Субота, 21 квітня 2012, 09:30

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає головною загрозою для перемоги опозиції на виборах самостійну участь у них партій "Удар" та "Свобода".

"Але найголовніша загроза — це самостійний похід "Удару" і "Свободи", - заявила вона в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Я знаю, і Віталій, і Олег впевнені, що подолають прохідний бар’єр із великим запасом. Я теж упевнена, але трохи розбираюсь в українській політиці і розумію, що жорсткі методи фальсифікацій для того й застосовуються, аби не дати цим двом партіям пройти до Ради, навіть якщо фактично вони наберуть необхідну кількість голосів", - сказала Тимошенко.

За її словами, ці партії "зроблять донорами для Партії регіонів".

"Даруйте за некоректне порівняння, але Варлам Шаламов, здається, колись писав, що в сталінські часи кримінальні злочинці, втікаючи з таборів, брали з собою політичних. Їх називали "консерва". Бо вони їх просто їли дорогою, в тайзі… Я не хочу, щоб партія влади робила з опозиції на парламентських виборах "консерваторію" та харчувалася, перекладаючи незахищені голоси опозиції у свої виборчі кошики", - зазначила лідер "Батьківщини".

Тимошенко пояснила, що під єдиною опозицією вона розуміє приєднання до опозиційного списку ще й "Удару", "Свободи", "Громадянської позиції", "Нашої України" на чолі з Валентином Наливайченком.

"Я думаю, що за партію влади, разом із коефіцієнтом фальсифікації, віддадуть голоси 15—20 відсотків громадян. Все інше ЗОБОВ’ЯЗАНА отримати опозиція", - сказала вона.

"Ну не можна таким славним та розумним опозиційним лідерам допустити програш у заздалегідь переможній грі. Результат сьогодні програмуєте тільки Ви. Не об’єднатися сьогодні — це приблизно те ж саме, що Ліоне­лю Мессі "набратися по вінця" перед фіналом Ліги чемпіонів із "Реалом", - порівняла Тимошенко.

Водночас вона запевнила, що в об’єднавчому процесі партія "Батьківщина" "відкладає убік свою партійну символіку, прапори та амбіції".

"Партія "Батьківщина" нікого не поглинає й не асимілює. У нас немає такої амбіції. Після перемоги на парламентських виборах усі опозиційні партії створять свої окремі групи та фракції, що входитимуть в єдину демократичну коаліцію. Це дасть можливість усім опозиційним партіям напрацьовувати свій авторитет, приймаючи правильні рішення, відповідно до власних програм та ідеологій", - запевнила екс-прем'єр.

Водночас на питання, чи вважає вона можливим у віддаленій перспективі об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" у єдину партію, Тимошенко сказала: "Так, вважаю таке об’єднання перспективним. Демократичні сили повинні перестати множитися, бо невдовзі так і до мишей дійдемо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...