Тігіпко вмовляє інвалідів отримувати проїзні замість машин

Субота, 21 квітня 2012, 16:04

Віце-прем'єр - міністр соцполітики Сергій Тігіпко не може переконати організації інвалідів відмовитися від отримання інвалідами автомобілів.

Про це він сказав в п'ятницю в Черкасах, пояснивши, що Україна є єдиною країною, де інвалідам видають автомобілі.

"Мене це турбує, і я не бачу, як проблему можна вирішити. Близько 40 років деякі люди стоять в черзі на автомобілі. Ми порахували, що 200 грн кожен інвалід, який стоїть у черзі, міг би щомісяця отримувати на проїзний, але я з ними кілька дискусій провів - не можу переконати", - сказав Тігіпко.

У той же час, він запевнив, що вперше за багато років усіх інвалідів в Україні забезпечать протезами і візками.

За його словами, в минулі роки вдавалося забезпечити 60-70% людей з особливими потребами, а в цьому році передбачені кошти на стовідсоткове забезпечення. При цьому Міністерство соціальної політики відмовилося від проведення тендерних процедур.

"Тепер ніяких тендерів по візках ми не проводимо в міністерстві. Бо була проблема. Якось провели тендер і роздали китайські візки, які через три місяці зламалися. Ми зробили так, що тепер є ваучер і є 16 типів візків. Інвалід отримує ваучер , вибирає візок, віддає ваучер організації, а організація віддає його міністерству і отримує гроші", - пояснив Тігіпко.

За його словами, схожий механізм застосовуватимуть і до лікування "чорнобильців".

"На це виділено 360 млн грн. Ніяких тендерів серед підприємців, які оздоровлюють "чорнобильців", не буде. А буде ваучер. Кожен "чорнобилець" сам буде вибирати ту установу, куди він хоче їхати лікуватися. Йдеться про заклади Міністерства охорони здоров'я. І нам тільки треба створити хороший сайт, щоб люди самі вибирали ", - сказав віце-прем'єр.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування