У МОЗ не вважають висновки німецьких лікарів перешкодою лікуванню Тимошенко

Субота, 21 квітня 2012, 17:35

Перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко не вважає перешкодою для лікування Юлії Тимошенко в ЦКБ "Укрзалізниці" висновки німецьких лікарів про психологічну складову її лікування.

Моісеєнко зазначила, що німецькі лікарі розглядали матеріально-технічну сторону лікування і кадровий аспект, за якими у них немає великих заперечень, а в даному випадку йде мова про психологічну складову, яка також враховувалася.

"Але психологічний компонент залежить насамперед не від нашої сторони, а від сторони Юлії Володимирівни, ми абсолютно робимо все в лікарні для того, щоб нормальний контакт відбувся", - цитують лікаря "Українські новини".

Моісеєнко висловила надію, що Тимошенко дасть можливість лікарям допомогти їй.

"Тоді третій компонент (питання психологічного характеру), який відзначають німецькі лікарі, практично сам собою відпаде", - сказала вона.

У той же час, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що рішення про лікування Тимошенко в ЦКБ N5 Укрзалізниці прийнято у зв'язку з вказівкою Європейського суду з прав людини.

"Сьогодні Україна строго у відповідності з міжнародними нормами виконує відоме рішення Європейського суду про забезпечення для пані Тимошенко адекватних умов лікування", - сказав він, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Європейський суд виніс рішення про лікування Тимошенко без згоди української держави. Так нехай тепер вона оскаржить постанову Євросуду і, зокрема, той факт, що Україна виконує його рішення і лікує її в лікарні, яка згідно з результатами обстеження німецьких лікарів, має всю необхідну матеріальну базу і кадровий потенціал", - додав він.

На переконання Колеснічнка, якби у Тимошенко дійсно існували проблеми зі здоров'ям, вона б уже давно пройшла курс реабілітації.

"Але в неї не хвороба. У неї - брак піару. Адже окрім як спекулювати на темі власного здоров'я, інших інформаційних приводів просто не існує", - зазначив регіонал.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування