Суд знову почне розглядати справу про стеження Луценка за водієм Сацюка

Неділя, 22 квітня 2012, 13:26

Печерський райсуд Києва в понеділок вдруге почне розгляд справи за обвинуваченням екс-глави МВС Юрія Луценка в організації незаконного прослуховування і стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

"Завтра знову відбудеться попередній розгляд справи", - сказав журналістам у неділю адвокат Луценка Олексій Баганець.

Адвокат пояснив, що це пов'язано з тим, що судовий процес тепер буде проходити в новому складі – за одноосібною участю судді Ганни Медушевської, яка раніше входила до складу колегії разом із Сергієм Вовком та Оксаною Царевич.

Баганець також повідомив, що Голосіївський райсуд Києва вдруге скасував постанову про порушення кримінальної справи проти судді Сергія Вовка, який брав участь у винесенні вироку Луценку та колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку.

"За наявною у мене інформацією Голосіївський суд вдруге скасував постанову про порушення кримінальної справи проти Вовка", - сказав Баганець, зазначивши, що матеріали справи були повернуті після цього в столичну прокуратуру, у провадженні якої перебувала справа Вовка.

"Прокуратура міста може оскаржити рішення суду в апеляційному порядку, а може відмовитися від цього, начебто у зв'язку з відсутністю підстав", - зазначив Баганець, додавши, "швидше за все, на 99% так це і буде, тобто останнє".

Як повідомлялося, 5 вересня 2004 року Віктор Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ на дачі Сацюка, після чого відчув себе погано і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено ряд експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...