Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка обіцяє, що мажор Рудь сидітиме

Неділя, 22 квітня 2012, 19:13

Син дніпропетровського екс-прокурора Дмитро Рудь, який за смерть трьох жінок був засуджений до 6 років позбавлення волі, але відпущений із зали суду, "сидітиме".

Про це заявив у суботу на брифінгу в Запоріжжі генпрокурор Віктор Пшонка, відповідаючи на питання про те, чи впевнений він, що Рудь не використає час до вступу вироку в законну силу для того, щоб "звалити з країни", повідомляє "Сегодня" з посиланням на УНІАН.

"Нікуди він не звалить. А якщо звалить, то за це будуть нести відповідальність ті, хто повинен забезпечувати, щоб він не звалив: у нього є запобіжний захід, який визначений судом - не утримання під вартою, а інший (обраний Хортицьким райсудом Запоріжжя в вигляді застави в 17 тисяч гривень). Коли вирок вступить у законну силу, він буде відбувати покарання - буде взятий під варту", - запевнив генпрокурор.

Пшонка також зазначив, що розуміє стурбованість громадськості з приводу справ "мажорів", однак вважає, що на сьогоднішній день причин для неї немає.

"Присутнє хвилювання з приводу мажорів породжене тим, що раніше їм вдавалося уникати кримінальної відповідальності, але сьогодні цього немає. Ми націлені на те, щоб була рівність перед законом: зробив - неси відповідальність", - зазначив генпрокурор.

Як повідомлялося, Рудь в жовтні 2010 року, керуючи джипом, у Дніпропетровську збив на смерть трьох жінок і зник з місця події, але незабаром був затриманий. 2 грудня Хортицький райсуд Запоріжжя засудив підсудного до 5 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила вирок - держобвинувач наполягав на семи роках ув'язнення.

Підсудний тричі ігнорував засідання апеляційного суду. Його адвокат пояснював, що через хворобу. 10 квітня Апеляційний суд Запорізької області збільшив термін покарання до 6 років позбавлення волі.

Незважаючи на те, що підсудний засуджений до реального терміну покарання, за грати він потрапить не раніше ніж через місяць, коли вирок набуде законної сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...