Луценко судді: Я підозрюю вас у співучасті приховання моєї хвороби

Понеділок, 23 квітня 2012, 10:52

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив відвід судді Ганні Медушевській.

Луценко нагадав, що в Європейському суді з прав людини розглядається його скарга про незаконний арешт, і він не сумнівається, що рішення буде прийняте на його користь.

"Я вважаю, що після цього мають бути відсторонені від своїх посад Ренат Кузьмін, слідчий Войченко, суддя Печерського суду Пілаєва, відповідний суддя Апеляційного суду, а також трійка на чолі з Вовком, що включає й вас, пані Медушевська", - сказав він.

"У зв'язку із цим я вважаю, що найближчим часом ви повинні бути відсторонені від посади за порушення моїх основоположних прав", - сказав він.

Луценко підкреслив, що в нього є всі підстави вважати суддю необ'єктивною.

При цьому він нагадав, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом підставою для відводу судді можуть бути навіть підозри в його необ'єктивності.

"Тому я хочу заявити вам відвід на підставі впевненості у вашій упередженості, необ'єктивності, некомпетентності й залежності від політичних вказівок. Більше того, на вашому місці я б сам просив цього відводу, щоб у черговий раз не стати заручником виконання чергових злочинних дій", - сказав він.

Крім того, Луценко стверджує, що від нього півроку приховували діагноз "гепатит".

"Я хочу нагадати, що ви, пані суддя, неодноразово відхиляли разом з головуючим Вовком мої клопотання про лікування. От у мене в руках приховуваний з вересня минулого року результат аналізу крові, де напроти запису "вірусний гепатит-TTV" написано - виявлений", - сказав він.

"Цей аналіз я випадково одержав, цей листок по чесності своєї мені показали в лікарні швидкої допомоги", - додав Луценко.

За словами екс-міністра, повторний аналіз, проведений 11 квітня цього року, підтвердив наявність у крові вірусу гепатиту.

"Я підозрюю вас у співучасті приховання моєї хвороби, тому що ваше рішення мене не лікувати призвело до того, що півроку я жив, уражений вірусом гепатиту, і ніякого лікування я не одержував", - сказав Луценко.

"Я розумію, що в Україні політична помста дійшла до тієї аморальної риси, коли людей не просто саджають у клітку, але й заражають вірусним гепатитом і кидають півроку гнити, поки випадково цей папірець не виявиться", - додав він.

Пізніше суддя двічі відмовила Луценку і задоволенняі клопотання про її відвід. Після цього Луценко заявив клопотання про те, щоб його справу розглядала колегія суддів.

Лига

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...