Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник генпрокурора не вважає самогон і ковбасу хабарем

Понеділок, 23 квітня 2012, 12:21

Заступник генпрокурора Євген Блажівський позитивно розцінює недоторканність суддів, навіть якщо через це вони уникають арешту за хабарі.

Таку думку Блажівський висловив в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

"Суддів узяти під варту можна тільки за згодою Верховної Ради. Від роботи їх відстороняють на час слідчих дій. Так, було б простіше, якби в день затримки можна було заарештувати суддю. Але, з іншого боку, добре, що в них є недоторканність - якщо по постанові кожного районного слідчого заарештовувати суддю, це підірве суддівську систему", - відзначив він.

"Я бачив матеріали, коли за домашню ковбасу і пляшку самогону збиралися притягти за статтею про хабарництво. Я не говорю, що брати подарунки продуктами - добре, але за це можна притягти до адміністративній відповідальності", - пояснив свою позицію Блажівський.

Він нагадав, що за новим законодавством кримінальну справу щодо судді має право порушити генпрокурор або його заступник.

"Ми не церемонимося з корупціонерами. 5% з тих, хто узятий під варту у справах слідчих прокуратури, сидять за хабарі і перевищення службових повноважень і влади", - сказав Блажівський. 

Блажівський також навів приклади розміру хабарів для суддів.

Голова Богунського районного суду Житомира погодився за $8000 перекваліфікувати дії підсудного з умисного убивства на убивство з необережності. Це набагато скромніше , ніж вимоги Ігоря Зварича, відзначив заступник генпрокурора.

На питання про хабарників серед правоохоронців, то Блажівський відзначив ,що за дев'ять місяців до кримінальної відповідальності були притягнуті більш 240 правоохоронців. Більше половини - міліціонери, 167 осіб. Слідом за ними йдуть податківці, митники, співробітники прокуратури і СБУ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...